Als collectief onderzoeks- en innovatiecentrum van de technologische industrie in België, helpen we, elk jaar, 1500 bedrijven om de juiste technologische keuzes te maken en bij het realiseren van hun innovatieprojecten. Onze 150 gepassioneerde experts werken concreet aan de business, de producten en de fabrieken van morgen, met als doel de succesvolle toekomst van de technologische industrie te verzekeren. Meer info op www.sirris.be.

http://www.sirris.be/

Op zoek naar een Business Developer - Innovation Services

Sirris werkt nauw samen met Agoria in het kader van het Industrie Partnerschap dat gesteund wordt door de Vlaamse Regering via het VLAIO en gericht is op Vlaamse bedrijven. Waar staat Agoria voor? Agoria betekent vooruitgang door technologie. Zij banen het pad voor alle technologisch geïnspireerde bedrijven in België die door de ontwikkeling of toepassing van innovaties vooruitgang in de wereld nastreven en die samen ruim 300.000 werknemers vertegenwoordigen. Zij zijn trots dat om en bij 1.900 lidbedrijven vertrouwen stellen in de drie pijlers van hun dienstverlening: adviesverlening, business development en de creatie van een optimaal ondernemingsklimaat. Agoria beschikt over een team van 200 gemotiveerde professionals. Dankzij hun respectieve vakkennis, competenties en netwerk zorgen zij ervoor dat zij in staat zijn om een hoogwaardige en performante dienstverlening aan te bieden.

Sirris en Agoria bundelen hun krachten om collectieve en individuele diensten te leveren aan bedrijven in de technologische industrie rond de thema’s Digitalisering, Duurzaamheid en Industrie 4.0. Deze diensten worden geleverd in de context van het Industrie Partnerschap en zijn toegankelijk voor leden en niet leden, los van het lidmaatschap van Agoria of Sirris. Het verkopen van deze diensten vraagt een nauwe samenwerking tussen de communicatie- en marketingteams, de experten en de sales van beide organisaties. Agoria en Sirris hebben een ambitieus plan om hiermee een groot aantal bedrijven te bereiken en ze zo aan te zetten tot de noodzakelijke transformaties op vlak van digitalisering, duurzaamheid en industrie 4.0. Voor voorbeelden van de diensten die aangeboden worden, klik hier.

Om de verkoop van bepaalde diensten te ondersteunen, zijn wij op zoek naar een “Business Developer – Innovation Services” voor de Technologische Industrie. We zijn op zoek naar een enthousiaste, nieuwe collega om de verkoop van deze diensten te ondersteunen. De meeste van deze diensten worden gerealiseerd in een samenwerking tussen Agoria en Sirris experten. Voel je je aangesproken om binnen de context van dit project de verkoop van deze diensten op je schouders te nemen in een business development & sales functie waarbij je de spilfiguur bent tussen de klant en Agoria/Sirris experten? Lees dan snel verder wat deze uitdagende functie inhoudt!

 • Je begrijpt de industriële doelmarkt, het aanbod, de bedrijfscontacten en welke marktstrategieën kunnen worden gebruikt om B2B bedrijven aan te trekken.

 • Je zet (online-)campagnes op in samenwerking met communicatie en marketing om leads te genereren.

 • Je  volgt leads op die door middel van (online-)marketingactiviteiten zijn gegenereerd.

 • Je genereert nieuwe leads via diverse kanalen zoals bv. netwerking, events, …

 • Je stelt actief het specifieke dienstenaanbod voor aan geïnteresseerde bedrijven en doet de opvolging ervan.

 • Je beantwoordt mogelijke pre-sales vragen, al dan niet samen met relevante experten.

 • Je staat in voor de concrete realisatie van de afgesproken verkoopdoelstellingen, in samenspraak met de projectleiders.

 • Je informeert bedrijven over de eventuele subsidiemogelijkheden verbonden aan de aangekochte diensten.

 • Je bewaakt de voortgang binnen de uit te voeren sales-activiteiten in lijn met de afgesproken timing en te realiseren resultaten en stuurt bij indien nodig.

Wat wordt er van jou verwacht?

 • Je hebt een 10-tal jaren ervaring op het gebied van B2B sales en business development.

 • Je hebt kennis en ervaring op het vlak van digital markering.

 • Je hebt een goede marktkennis en hebt affiniteit met technologische innovaties en thema’s zoals digitalisering, duurzaamheid en industrie 4.0.

 • Je weet perfect op welke manier en voelt aan met welke diensten je de doelgroepen kunt benaderen en boeien.

 • Je hebt het vermogen om de noden en behoeften van de bedrijven te kunnen analyseren.

 • Je beschikt over de benodigde overtuigingskracht binnen verschillende contexten (behoeftenbepaling, beantwoorden van vragen, positionering Agoria & Sirris, afsluiten van een concrete verkoop, …).

 • Je bent gedreven en resultaatsgericht, gestructureerd en planmatig, en geniet van het onderhandelen.

 • Je praat steeds in termen van mogelijkheden en niet in termen van belemmeringen.

 • Je pikt snel informatie op die kan gebruikt worden binnen jouw commerciële functie.

 • Je beheerst het Nederlands op moedertaal niveau en hebt een goede kennis van het Frans, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat bieden wij jou aan?

Bij Sirris werk je actief mee aan topprojecten bij Belgische bedrijven. Je bouwt kennis en ervaring op in de meest geavanceerde technologieën. Elke dag opnieuw ervaar je de voldoening te weten dat je pionierswerk verricht. Kortom, je draagt bij aan innovatie in zijn puurste vorm.

Flexibel werk, een ruim en gevarieerd opleidingsaanbod zowel rond functie-specifieke kennis/vaardigheden als gericht op persoonlijke ontwikkeling, en een omgeving waarin samenwerken centraal staat, da's typisch Sirris. We bieden een aantrekkelijk loonpakket dat helemaal in de lijn ligt van jouw job en ervaring.

Voor meer informatie over deze functie kan je contact opnemen met Franne Godderis, HR Business Partner bij Sirris of met Sovanna Hem, HC Business Partner bij Agoria.

 

Download bijlage(s)

Cookie beleid

Jobtoolz verzamelt anonieme gegevens voor het verbeteren van de gebruikerservaring. Lees hier het cookiebeleid van Jobtoolz.

Privacy beleid

Met inachtneming van de Wet bescherming persoonsgegevens van 6 juli 2000, geef ik toestemming mijn persoonsgegevens te verwerken in het kader van de werving- en selectieprocedure. Ik geef geen toestemming om mijn persoonsgegevens langer te bewaren dan voor de verwezenlijking van de doeleinden waarvoor zij werden verkregen nodig is, of verder te bewerken.

Ik verklaar dat de verstrekte informatie nauwkeurig is, en zo nodig is bijgewerkt naar de laatste stand van zaken. Bijgevoegde bestanden bevatten naar mijn weten geen computervirussen of malware.

Ik geef geen toestemming om mijn persoonsgegevens te verwerken met het oog op direct marketing.

Lees hier het volledige privacybeleid van Jobtoolz