Als collectief onderzoeks- en innovatiecentrum van de technologische industrie in België, helpen we, elk jaar, 1500 bedrijven om de juiste technologische keuzes te maken en bij het realiseren van hun innovatieprojecten. Onze 150 gepassioneerde experts werken concreet aan de business, de producten en de fabrieken van morgen, met als doel de succesvolle toekomst van de technologische industrie te verzekeren. Meer info op www.sirris.be.

http://www.sirris.be/

Op zoek naar een Senior Data Scientist

Sirris is op zoek naar twee Senior Data Scientists om het Data & AI Competence Lab te komen versterken (in Gent, in Brussel of op een van de andere locaties van Sirris). In deze functie werk je aan een verscheidenheid aan onderwerpen in de context van gezamenlijke, multidisciplinaire R&D-projecten om ondernemingen te helpen AI- en datagestuurde innovatie tot stand te brengen.

 

 • Je neemt het voortouw in door de industrie gedreven onderzoeksprojecten in het domein data-analyse. Je hebt de leiding over kleine projectteams en je biedt begeleiding aan je collega's.

 • Samen met onze industrie- en onderzoekspartners werk je aan de ontwikkeling van datagestuurde oplossingen voor concrete kwesties in uiteenlopende toepassingsgebieden zoals hernieuwbare energie, productie, slimme omgevingen enz. Hierbij ondersteun je bedrijven bij het vastleggen, opzetten en evalueren van hun onderzoeks- en innovatiestappenplan, terwijl je ook nauw betrokken bent bij de uitvoering van dat plan.

 • Je bouwt een (inter)nationaal kennisnetwerk op binnen de industrie, de onderzoekswereld en met de partners van Sirris, en je beheert (inter)nationale R&D-projecten met meerdere partijen in het domein data-innovatie en AI.

 • Je bedenkt, bespreekt en schrijft nieuwe projectvoorstellen in samenwerking met bedrijven en onderzoekspartners.

 • Je bouwt kennis op over de meest recente technologische ontwikkelingen in de onderzoekssector en het bedrijfsleven en je draagt bij aan de organisatie van evenementen waarop die kennis met de industrie wordt gedeeld.

 • Als ambassadeur voor AI faciliteer je domeinoverschrijdende interne samenwerking met onze experts binnen andere technologische vakgebieden, met als doel in die vakgebieden ruimte te maken voor AI-expertise.

Je kunt altijd rekenen op een leuke uitdaging.

Wat wordt er van jou verwacht?

 • Je hebt een PhD of masterdiploma in computerwetenschappen of een aanverwante ingenieursdiscipline.

 • Je hebt minstens 10 jaar ervaring in een R&D-omgeving en je beschikt over concrete kennis inzake geavanceerde ML/AI-technologieën.

 • Je hebt een reeks bijdragen op je naam staan in het domein data-innovatie en AI, hetzij in de vorm van solide postdoctorale ervaring in de academische wereld, hetzij in het bedrijfsleven of in een industriegerelateerde R&D-omgeving.

 • Kennis van het volgende is een pluspunt: statistische en zelflerende instrumenten zoals scikit-learn en Pandas, niet-relationele databases zoals MongoDB of time series databases zoals InfluxDB.

 • Je bent thuis in het ontwikkelen van R&D-voorstellen.

 • Je hebt goede coachingvaardigheden, je leidt graag kleine projectteams en je hebt er plezier in om je AI-expertise te delen met je collega's binnen Sirris.

 • Door je creatieve, dynamische insteek pas je goed binnen onze internationale samenwerkingsomgeving, want je bent in staat om zelfstandig en tegelijk transparant te werken ten opzichte van je collega's. Daarnaast ben je een echte teamspeler, zowel naar je collega's toe als met externe partners. Probleemoplossingsvaardigheden, zowel individueel als in teamverband, zijn cruciaal voor deze functie.

 • Je ziet de waarde van een multidisciplinaire aanpak, waarbij verschillende technologieën en vakgebieden bijeenkomen. 

 • Je wilt met de industrie samenwerken en onderzoeksresultaten omzetten in diensten.

 • Je beleeft er plezier aan om (voorlopige) resultaten concreet te presenteren en je geeft blijk van didactische vaardigheden door je kennis op boeiende wijze met de industrie te delen via workshops, seminars, masterclasses en de sociale media. 

 • Je beschikt over goede communicatievaardigheden en je kunt je argumenten en redeneringen duidelijk formuleren in het Nederlands en Engels. Kennis van het Frans is een pluspunt.

 • Bovenal ben je iemand die snel iets nieuws leert en iemand die blijft leren, groeien en innoveren in een omgeving die constant verandert en zelf ook snel groeit.

Wat bieden wij jou aan?

Als expert van Sirris werk je actief mee aan topprojecten bij Belgische bedrijven. Je bouwt kennis en ervaring op in de meest geavanceerde technologieën. Je geniet elke dag van het feit dat je pionierswerk verricht. Kortom, je levert vernieuwend werk in zijn zuiverste vorm.

Flexibel werken, persoonlijke ontwikkeling en een omgeving waarin samenwerking centraal staat, dat is wat Sirris typeert. We bieden een aantrekkelijk salarispakket dat volledig is afgestemd op jouw functie en ervaring.

Neem contact op met Franne Godderis voor meer uitleg over deze vacature.

Download bijlage(s)

Cookie beleid

Jobtoolz verzamelt anonieme gegevens voor het verbeteren van de gebruikerservaring. Lees hier het cookiebeleid van Jobtoolz.

Privacy beleid

Met inachtneming van de Wet bescherming persoonsgegevens van 6 juli 2000, geef ik toestemming mijn persoonsgegevens te verwerken in het kader van de werving- en selectieprocedure. Ik geef geen toestemming om mijn persoonsgegevens langer te bewaren dan voor de verwezenlijking van de doeleinden waarvoor zij werden verkregen nodig is, of verder te bewerken.

Ik verklaar dat de verstrekte informatie nauwkeurig is, en zo nodig is bijgewerkt naar de laatste stand van zaken. Bijgevoegde bestanden bevatten naar mijn weten geen computervirussen of malware.

Ik geef geen toestemming om mijn persoonsgegevens te verwerken met het oog op direct marketing.

Lees hier het volledige privacybeleid van Jobtoolz