Als collectief onderzoeks- en innovatiecentrum van de technologische industrie in België, helpen we, elk jaar, 1500 bedrijven om de juiste technologische keuzes te maken en bij het realiseren van hun innovatieprojecten. Onze 150 gepassioneerde experts werken concreet aan de business, de producten en de fabrieken van morgen, met als doel de succesvolle toekomst van de technologische industrie te verzekeren. Meer info op www.sirris.be.

http://www.sirris.be/

Engineer Organic Chemistry for Biobased Coating Development

Heb je een passie voor organische chemie en ervaring in de ontwikkeling van coatings? Wil je werken aan industriegedreven innovaties? Vind je het spannend dat elk project anders zal zijn? Is het milieu iets dat je boeit en wil je werken aan een duurzame toekomst door coatings anders te gaan ontwerpen met een overstap van een fossiele naar een biologische basis? Dan ben je misschien wel de geknipte persoon!

 • Als Senior Engineer Coatings werk je binnen de coatingafdeling van Sirris. Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van een innovatieproject op het gebied van organische coatings (epoxy, acryl, PU) waarbij je de mogelijkheden voor een overgang naar biobased coatings ontwikkelt en demonstreert. Hiertoe beschik je over een volledig uitgerust research- & testlab en hulp van technici.

 • Als onderzoeksorganisatie werkt Sirris nauw samen met de industrie; bijgevolg voert het coatinglab ook andere typische activiteiten uit zoals:

- Definiëren en opzetten van projecten bij bedrijven in het kader van de ontwikkeling of de wijziging van organische coatings om deze aan te passen aan het product en de vereiste functionaliteiten van het bedrijf.

- Verlenen van advies over het gebruik van coatings en het oplossen van problemen met de kwaliteit van de coatings.

- Sensibiliseren van bedrijven over de mogelijkheden van coatings via diverse mediakanalen.

- Opzetten en uitvoeren van ambitieuze onderzoeksprojecten rond coatings, samen met collega's en de technologische industrie, ook buiten de coatingsector.

- Beheersen en op peil houden van de stand van de techniek van uw eigen technologiedomein.

Wat wordt er van jou verwacht?

 • Je hebt een masterdiploma in organische chemie.

 • Je hebt ervaring in de ontwikkeling van coatings, bij voorkeur met behulp van biobased bouwblokken.

 • Je bent analytisch, kritisch, resultaatgericht en kunt out of the box denken.

 • Je bent praktisch ingesteld en in staat om de technici van het lab die je bijstaan in je werk, te motiveren en te leiden.

 • Je bent gepassioneerd door de nieuwe ontwikkelingen in coatings.

 • Je ziet oplossingen in plaats van obstakels.

 • Je bent in staat om je wetenschappelijk werk te vertalen in makkelijk te begrijpen kennis in workshops en inhoudelijke publicaties.

 • Je kunt meedenken met de klant en slaagt erin zijn behoeften om te zetten in pragmatische, tastbare oplossingen.

 • Je bent in staat om domeinoverschrijdende mogelijkheden te ontwaren waar niet-traditionele producten baat kunnen hebben bij coatings.

 • Je hebt goede sociale vaardigheden (in het kader van complexe multidisciplinaire partnerschappen).

 • Je communiceert vlot en weet te overtuigen.

 • Je Nederlands is uitstekend; een goede kennis van Engels en Frans is een pluspunt.

 

Wat bieden wij jou aan?

Als Sirris-expert werk je actief mee aan topprojecten bij Belgische bedrijven. Je bouwt kennis en ervaring op in de meest geavanceerde technologieën. Elke dag opnieuw ervaar je de voldoening te weten dat je pionierswerk verricht. Kortom, je levert innovatief werk in zijn puurste vorm.

 

Flexibel werk, persoonlijke ontplooiing en een omgeving waarin samenwerken centraal staat, da's typisch Sirris. We bieden een aantrekkelijk loonpakket dat helemaal in de lijn ligt van jouw job en ervaring.

 

Voor meer informatie over deze functie kan je contact opnemen met Franne Godderis of Patrick Cosemans

Download bijlage(s)

Cookie beleid

Jobtoolz verzamelt anonieme gegevens voor het verbeteren van de gebruikerservaring. Lees hier het cookiebeleid van Jobtoolz.

Privacy beleid

Met inachtneming van de Wet bescherming persoonsgegevens van 6 juli 2000, geef ik toestemming mijn persoonsgegevens te verwerken in het kader van de werving- en selectieprocedure. Ik geef geen toestemming om mijn persoonsgegevens langer te bewaren dan voor de verwezenlijking van de doeleinden waarvoor zij werden verkregen nodig is, of verder te bewerken.

Ik verklaar dat de verstrekte informatie nauwkeurig is, en zo nodig is bijgewerkt naar de laatste stand van zaken. Bijgevoegde bestanden bevatten naar mijn weten geen computervirussen of malware.

Ik geef geen toestemming om mijn persoonsgegevens te verwerken met het oog op direct marketing.

Lees hier het volledige privacybeleid van Jobtoolz