Enthousiaste technologische duizendpoot met interesse in Technology Scouting

in Leuven

Als collectief onderzoeks- en innovatiecentrum van de technologische industrie in België, helpen we, elk jaar, 1500 bedrijven om de juiste technologische keuzes te maken en bij het realiseren van hun innovatieprojecten. Onze 150 gepassioneerde experts werken concreet aan de business, de producten en de fabrieken van morgen, met als doel de succesvolle toekomst van de technologische industrie te verzekeren. Meer info op www.sirris.be.

http://www.sirris.be/

Op zoek naar een Enthousiaste technologische duizendpoot met interesse in Technology Scouting

Ben je technologisch nieuwgierig in de breedte en heb je voeling met het innovatielandschap, zowel in de industrie als in de onderzoekswereld? Wil je mee je stempel drukken op het identificeren van trends en technologische uitdagingen voor de industrie? Ben je geïnteresseerd om je te verdiepen in het domein van Intellectual Property binnen het innovatielandschap? Dan zit je in ons Corporate Development team wellicht op de juiste plek!

De missie van ons Corporate Development team is om zowel de bedrijven als onze eigen Sirris teams van experten te ondersteunen bij de volgende kernactiviteiten:

 • Technology scouting en technology watch om belangrijke innovatie trends te identificeren, te begrijpen en te publiceren en zo de bedrijven en Sirris-collega's te inspireren.

 • Het uitwerken van technologie strategie en industriële roadmaps om zo mee sturing te geven aan de inhoudelijke keuzes van Sirris.

 • Het beheer en de definitie van een door de industrie aangestuurde portefeuille van onderzoeks- en innovatieprojecten.

 • Dienstverlening rond intellectuele eigendom binnen het volledige innovatieproces in bedrijven. Onze octrooicel verstrekt advies en een brede waaier van diensten inzake intellectuele eigendom aan bedrijven (bv. IP-strategie, analyse van octrooien, opvolging van de concurrentie, enz.) en is lid van is lid van het Europese netwerk Patlib 2.0.

Wat houdt jouw functie precies in?

 • Je zal in een eerste fase betrokken worden in twee complementaire activiteiten van het team, met name de Patent & IP services en Technology Scouting :

- In samenspraak met je collega’s voer je IP searches en patentstudies uit met en voor bedrijven.

- Door je diepgaande patentanalyses rond bepaalde technologische topics krijg je een breder zicht op Technology Scouting en word je geleidelijk aan actiever betrokken in dit domein om de juiste boodschappen te kunnen brengen over toekomstige trends voor de industrie, waarop we onze eigen strategische koers dienen af te stemmen.

 • Naarmate je groeit in je rol, zal je meer en meer betrokken worden in de andere activiteiten van het team, waaronder het bieden van ondersteuning aan collega’s in proposal writing en bij het opzetten van onderzoeks- en innovatieprojecten.

 • Op de langere termijn word je betrokken in het vormgeven van ons strategische materplan innovatie.

 

Wat wordt er van jou verwacht?

 • Een gedegen wetenschappelijke vorming is noodzakelijk (bv. een master diploma wetenschappen of ingenieurswetenschappen). Je hebt minimaal een eerste werkervaring in een R&D context, in de industrie of in het academische milieu.

 • Je hebt een brede technologische interesse om naast je domein-specifieke expertise, kennis en inzichten te verwerven in andere technologiedomeinen.

 • Ervaring met IP is een voordeel maar geen vereiste. Je bent in elk geval sterk gemotiveerd om kennis op te doen over IP en patenten. Je bent digital savvy om zaken te optimaliseren en om een moderne aanpak van databronnen te kunnen benutten.

 • Je bent analytisch en kan zowel in de breedte als in de diepte een visie te ontwikkelen. Dit stelt je in staat om in diverse technologische domeinen informatie te structureren, te analyseren, samen te brengen, er duiding aan te geven en er trends in te identificeren.

 • Je slaagt erin om je conclusies in een helder verhaal weer te geven, zowel in geschreven rapporten als in presentaties voor je doelgroep. Goede schrijf- en communicatievaardigheden zijn hiervoor nodig, in het Nederlands en/of Frans maar ook in het Engels.

 • Je gaat graag uit je comfortzone, en deinst er niet voor terug om nieuwe dingen te leren. Je neemt initiatief, bent gedreven en ondernemend om kwalitatieve resultaten op te leveren die bijdragen aan het verwezenlijken van de objectieven.

 • Je kijkt ernaar uit om een netwerk van interne en externe partijen op te bouwen. Je hebt goede adviesvaardigheden om bedrijven de juiste richting aan te geven en om collega’s te begeleiden. Daarbij ga je nauwgezet en operationeel hands on te werk.

Wat bieden wij jou aan?

Als Sirris-expert werk je actief mee aan topprojecten bij Belgische bedrijven. Je bouwt kennis en ervaring op in de meest geavanceerde technologieën. Elke dag opnieuw ervaar je de voldoening te weten dat je pionierswerk verricht. Kortom, je levert innovatief werk in zijn puurste vorm.

Flexibel werk, persoonlijke ontplooiing en een omgeving waarin samenwerken centraal staat, da's typisch Sirris. We bieden een aantrekkelijk loonpakket dat helemaal in de lijn ligt van jouw job en ervaring.

 

Voor meer informatie over deze functie kan je contact opnemen met Franne Godderis, HR business partner bij Sirris.

Download bijlage(s)

Privacy beleid

Met inachtneming van de Wet bescherming persoonsgegevens van 6 juli 2000, geef ik toestemming mijn persoonsgegevens te verwerken in het kader van de werving- en selectieprocedure. Ik geef geen toestemming om mijn persoonsgegevens langer te bewaren dan voor de verwezenlijking van de doeleinden waarvoor zij werden verkregen nodig is, of verder te bewerken.

Ik verklaar dat de verstrekte informatie nauwkeurig is, en zo nodig is bijgewerkt naar de laatste stand van zaken. Bijgevoegde bestanden bevatten naar mijn weten geen computervirussen of malware.

Ik geef geen toestemming om mijn persoonsgegevens te verwerken met het oog op direct marketing.

Wil je meer weten over het privacybeleid van Jobtoolz Klik hier