(senior) data scientist

in Ghent/Brussels or Leuven

Als de innovatiepartner van de technologische industrie, is Sirris dé referentie voor de succesvolle adoptie van technologie in België. We helpen bedrijven hun innovatieambities waar te maken met hands-on ondersteuning. Ze kunnen daarvoor rekenen op 150 multidisciplinaire experts en een brede waaier aan industriële labo’s verspreid over Belgische 8 sites, ondersteund door het meest uitgebreide innovatienetwerk van het land. Dankzij deze aanpak kunnen zo’n 1.300 bedrijven per jaar de vruchten plukken van technologische innovatie.

 

Meer informatie vind je op www.sirris.be. Volg ons op LinkedIn, Facebook of Twitter.

 

http://www.sirris.be/

(senior) data scientist

Sirris is op zoek naar (senior) Data Scientists voor het EluciDATA Lab, het Data and AI Competence Lab (Gent, Brussel of Leuven). In die functie krijg je de kans om te werken aan een verscheidenheid van onderwerpen in de context van collaboratieve en multidisciplinaire R&D-projecten, waarbij je bedrijven helpt om AI en data-gedreven innovaties te realiseren.

 • Je neemt de leiding in industrieel gedreven onderzoeksprojecten in het domein van data-innovatie en AI, je begeleidt kleine projectteams en coacht collega's.

 • Je werkt samen met onze industriële en onderzoekspartners om data-gedreven oplossingen te ontwikkelen voor reële problemen in vele uiteenlopende toepassingsdomeinen zoals duurzame energie, digitale industrie, mobiliteit, veiligheid en beveiliging, enz. Dit omvat het ondersteunen van bedrijven bij het definiëren, opzetten en evalueren van hun onderzoeks- en innovatieroadmap, terwijl je ook nauw betrokken bent bij de daaropvolgende projectuitvoering.

 • Je bouwt een (inter)nationaal kennisnetwerk op binnen de industrie, de onderzoekswereld en met de partners van Sirris, en beheert (inter)nationale R&D-projecten met meerdere partijen op het gebied van data-innovatie en AI.

 • Je geeft vorm aan, bespreekt en schrijft nieuwe projectvoorstellen met bedrijven en onderzoekspartners.

 • Je bouwt kennis op over de laatste technologische ontwikkelingen in onderzoek en industrie en draagt bij aan de organisatie van disseminatie-evenementen richting bedrijven om die inzichten te verspreiden naar de industrie.

 • Als ambassadeur van AI faciliteer je domeinoverstijgende interne samenwerking met onze experts van andere technologische disciplines met als doel AI-expertise in die teams te adopteren.

Er ligt altijd een mooie uitdaging in het verschiet.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je hebt een PhD of master in Computer Science of in een verwante technische discipline.

 • Je hebt ten minste 3 jaar (inclusief PhD-studies) ervaring in een R&D-omgeving met hands-on kennis van state-of-the-art ML/AI-technologieën.

 • Je hebt een track record van bijdragen op het gebied van data innovatie en AI, hetzij in de academische wereld met solide post doc ervaring, in de industrie of in een industrieel gerelateerde R&D omgeving.

 • Kennis van het volgende is sterk aanbevolen: statistische en machine learning tools in Python zoals scikit-learn, Pandas, Tensorflow of PyTorch, enz., bekende ontwikkelingstechnologieën zoals git, Docker, Jupyter, enz.

 • Je bent vertrouwd met het opzetten van R&D-voorstellen.

 • Je hebt goede coachingsvaardigheden om kleine projectteams te leiden en je vindt het leuk om je AI-expertise te delen met andere collega's.

 • Om in onze collaboratieve en internationale omgeving te passen, ben je creatief, dynamisch en kun je zelfstandig maar toch transparant naar collega's toe werken. Daarnaast ben je ook een sterke teamspeler, zowel met collega's als met externe partners. Zowel individueel als in teamverband problemen oplossen is cruciaal in deze functie.

 • Je ziet de waarde in van een multidisciplinaire aanpak, waarbij je over verschillende technologieën en industrieën heen werkt.

 • Je vindt het leuk om samen te werken met de industrie en om onderzoeksresultaten om te zetten in diensten.

 • Je vindt het leuk om (voorlopige) resultaten op een tastbare manier te presenteren en je geeft blijk van pedagogische vaardigheden door kennis te delen met de industrie via workshops, seminars, masterclasses en sociale media.

 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en spreekt vloeiend Engels, waardoor je argumenten en redeneringen duidelijk kan formuleren. Kennis van het Nederlands en/of Frans is een pluspunt.

 • En bovenal: je leert snel bij, blijft gericht op je verdere ontwikkeling en het verbeteren en innoveren in een voortdurend veranderende en snelgroeiende omgeving.

Wat bieden wij jou aan?

Als expert van Sirris werk je actief mee aan topprojecten bij Belgische bedrijven. Je bouwt kennis en ervaring op in de meest geavanceerde technologieën. Je geniet elke dag van het feit dat je pionierswerk verricht. Kortom, je levert vernieuwend werk in zijn zuiverste vorm.

Flexibel werken, persoonlijke ontwikkeling en een omgeving waarin samenwerking centraal staat, dat is wat Sirris typeert. We bieden een aantrekkelijk salarispakket dat volledig is afgestemd op jouw functie en ervaring.

Neem contact op met Franne Godderis voor meer uitleg over deze vacature.

Download bijlage(s)

Privacy beleid

Met inachtneming van de Wet bescherming persoonsgegevens van 6 juli 2000, geef ik toestemming mijn persoonsgegevens te verwerken in het kader van de werving- en selectieprocedure. Ik geef geen toestemming om mijn persoonsgegevens langer te bewaren dan voor de verwezenlijking van de doeleinden waarvoor zij werden verkregen nodig is, of verder te bewerken.

Ik verklaar dat de verstrekte informatie nauwkeurig is, en zo nodig is bijgewerkt naar de laatste stand van zaken. Bijgevoegde bestanden bevatten naar mijn weten geen computervirussen of malware.

Ik geef geen toestemming om mijn persoonsgegevens te verwerken met het oog op direct marketing.

Wil je meer weten over het privacybeleid van Jobtoolz Klik hier

Interview annuleren

Weet u zeker dat u dit interview wil annuleren?

Interview herplannen

Ben je zeker dat je dit interview wil herplannen?