Als collectief onderzoeks- en innovatiecentrum van de technologische industrie in België, helpen we, elk jaar, 1500 bedrijven om de juiste technologische keuzes te maken en bij het realiseren van hun innovatieprojecten. Onze 150 gepassioneerde experts werken concreet aan de business, de producten en de fabrieken van morgen, met als doel de succesvolle toekomst van de technologische industrie te verzekeren. Meer info op www.sirris.be.

http://www.sirris.be/

Op zoek naar een Stage/eindwerk - Software Engineering / Applicatieontwikkeling voor de Industrie

Bent je geïnteresseerd in het ontwikkelen van een touch-applicatie om het beheer van een kunststofinjectieproces via IoT te optimaliseren? Wil je een professionele ervaring opdoen waardoor je de belangrijke rol van software engineering tijdens je stage kunt realiseren? Dan zou deze stage aan je verwachtingen kunnen voldoen.
We hebben een beschikbare stageplaats en/of eindwerk in onze Product Development Hub-team in Seraing.

Je helpt bij de ontwikkeling van een Human Machine Interface (HMI) om een gekwalificeerde operator die werkzaam is op het gebied van kunststof spuitgieten te assisteren.

 • Deze interface zal tactiel zijn en beschikbaar zijn vanaf een industriële Windows PC.

 • Het zal de operator toelaten om verschillende soorten informatie te raadplegen, om andere informatie te injecteren (via capacitief scherm, toetsenbord, handschriftherkenning of stem, ...) maar ook om te interageren met de workflows van een ERP.

 • De applicatie moet ook communicatie met een printer, een NFC/RFID barcodelezer en andere industriële randapparatuur mogelijk maken.

 • De aanvraagcode moet duidelijk worden gedocumenteerd, zodat deze door een andere persoon heel gemakkelijk kan worden behandeld.

Bij verlenging, afhankelijk van uw beschikbaarheid, zullen we overwegen om deze HMI uit te breiden met een Microsoft Hololens koptelefoon (augmented reality koptelefoon) om de operator in de handsfree-modus te laten werken.

Wat wordt er van jou verwacht?

 • Je studeert informatica (Bachelor informatica minimaal)

 • Je bent autonoom, nieuwsgierig en rigoureus

 • Je bent geïnteresseerd in "user experience" (UX) en "experience design" (XD).

 • Je beheerst de ontwikkeling van Windows-toepassingen en de ontwikkeling van het web (Full-stack) - (de te gebruiken technologieën zijn nog niet gedefinieerd, maar de keuze zal aan beperkingen onderhevig zijn).

 • Kennis van een ERP en processen met betrekking tot productie / productie is een pluspunt.

 • Er is geen kennis op het gebied van kunststofinjectie vereist.

 • Je communiceert vloeiend in het Frans en/of Engels

Wat bieden wij jou aan?

Je wordt begeleid door experts op het gebied van de industrie om je te helpen de voorwaarden en specificaties te begrijpen.
Je wordt dagelijks ondersteund door een IT-deskundige met ervaring in het managen van grootschalige projecten en het managen van teams van ontwikkelaars.
Voor meer informatie over deze stageplek kunt u contact opnemen met Thierry Coutelier, Smart Products Senior Expert:
Thierry.Coutelier@sirris.be
+32 496 610141
Locatie: Sirris, rue du Bois St Jean 12, 4102 Seraing - Parc Scientifique du Sart-Tilman (bereikbaar met de bus).

Download bijlage(s)

Cookie beleid

Jobtoolz verzamelt anonieme gegevens voor het verbeteren van de gebruikerservaring. Lees hier het cookiebeleid van Jobtoolz.

Privacy beleid

Met inachtneming van de Wet bescherming persoonsgegevens van 6 juli 2000, geef ik toestemming mijn persoonsgegevens te verwerken in het kader van de werving- en selectieprocedure. Ik geef geen toestemming om mijn persoonsgegevens langer te bewaren dan voor de verwezenlijking van de doeleinden waarvoor zij werden verkregen nodig is, of verder te bewerken.

Ik verklaar dat de verstrekte informatie nauwkeurig is, en zo nodig is bijgewerkt naar de laatste stand van zaken. Bijgevoegde bestanden bevatten naar mijn weten geen computervirussen of malware.

Ik geef geen toestemming om mijn persoonsgegevens te verwerken met het oog op direct marketing.

Lees hier het volledige privacybeleid van Jobtoolz