Projectingenieur | Composieten - Kunststoffen - Circulaire Economie

in Leuven

Als collectief onderzoeks- en innovatiecentrum van de technologische industrie in België, helpen we, elk jaar, 1500 bedrijven om de juiste technologische keuzes te maken en bij het realiseren van hun innovatieprojecten. Onze 150 gepassioneerde experts werken concreet aan de business, de producten en de fabrieken van morgen, met als doel de succesvolle toekomst van de technologische industrie te verzekeren. Meer info op www.sirris.be.

http://www.sirris.be/

Op zoek naar een Projectingenieur | Composieten - Kunststoffen - Circulaire Economie

Sirris ondersteunt bedrijven bij het toepassen van composieten en kunststoffen in een circulaire context. Verschillende oplossingsrichtingen komen hierbij aan bod: circulaire concepten, recycleerbare thermoplastische composieten, biogebaseerde composieten (zowel matrix als vezel), (her)ontwerp van product en proces voor de circulaire economie,….

Om dit mee te realiseren zoeken we een adviseur composieten en circulaire economie.

 • Je helpt bedrijven met het exploreren en realiseren van hun circulaire oplossingen (polymeren, vezels, composieten)
       - je zorgt voor een correcte en snelle opvolging van technologische klantenvragen: je verwerft een goed begrip van hun noden, geeft advies en werkt mee een projectvoorstel uit
       - je leidt of draagt bij tot de uitvoering van industriële projecten;

 • Je hebt een hands-on mentaliteit: je houdt van het realiseren van nieuwe materialen, producten en testopstellingen, bij bedrijven of in het labo van Sirris in Heverlee.

 • Omdat Sirris machines deelt met universiteiten en verschillende bedrijven, ben je vaak in contact met mensen, en zoek je samen met anderen naar technische oplossingen.

 • Je bouwt zelf kennis op over deze thema’s in (collectieve) onderzoeksprojecten

 • Je volgt de nieuwste technologische ontwikkelingen in composieten en kunststoffen binnen de onderzoeks- en de bedrijfswereld en sensibiliseert bedrijven via diverse mediakanalen.

 • Je werkt in teamverband en draagt bij tot de dagelijkse activiteiten, kwaliteit en onderzoek

Wat wordt er van jou verwacht?

 • Je hebt een Master in Ingenieurswetenschappen Materiaalkunde

 • Je hebt een sterke basis in het expertisedomein van composietmaterialen en polymeren. Je bent vertrouwd met industriële processen en de apparatuur.

 • Ervaring in het opzetten van projecten met bedrijven en kennispartners is nuttig. Je beschikt over de nodige overtuigingskracht om partners te betrekken in projecten.

 • Talenkennis: uitstekende kennis van Nederlands en Engels, kennis van Frans is een troef.

 • Je communiceert en presenteert overtuigend en schrijft vlot.

 • Je bent een initiatiefnemer, een trekker, met een positieve ingesteldheid die open staat open voor de mening van anderen.

 • Je hebt een passie voor innovatie en werkt resultaatgericht.

 • Sirris heeft meerdere sites. Dit betekent dat je flexibel kan werken qua werklocatie. Voor deze functie is het wel een noodzaak om regelmatig in onze site van Heverlee aanwezig te zijn.

Wat bieden wij jou aan?

Als Sirris-expert werk je actief mee aan topprojecten bij Belgische bedrijven. Je bouwt kennis en ervaring op in de meest geavanceerde technologieën. Elke dag opnieuw ervaar je de voldoening te weten dat je pionierswerk verricht. Kortom, je levert innovatief werk in zijn puurste vorm.

Flexibel werk, persoonlijke ontplooiing en een omgeving waarin samenwerken centraal staat, da's typisch Sirris. We bieden een aantrekkelijk loonpakket dat helemaal in de lijn ligt van jouw job en ervaring.

 

Voor meer informatie over deze functie kan je contact opnemen met Franne Godderis, HR business partner bij Sirris.

Download bijlage(s)

Privacy beleid

Met inachtneming van de Wet bescherming persoonsgegevens van 6 juli 2000, geef ik toestemming mijn persoonsgegevens te verwerken in het kader van de werving- en selectieprocedure. Ik geef geen toestemming om mijn persoonsgegevens langer te bewaren dan voor de verwezenlijking van de doeleinden waarvoor zij werden verkregen nodig is, of verder te bewerken.

Ik verklaar dat de verstrekte informatie nauwkeurig is, en zo nodig is bijgewerkt naar de laatste stand van zaken. Bijgevoegde bestanden bevatten naar mijn weten geen computervirussen of malware.

Ik geef geen toestemming om mijn persoonsgegevens te verwerken met het oog op direct marketing.

Wil je meer weten over het privacybeleid van Jobtoolz Klik hier